Submitted by Anonymous (not verified) on
Golf_dag2-17-800px.jpg

Fantomfinish giver Thorbjørn Olesen karrierens sjette sejr på DP World Tour

8. maj 2022

32-årige Thorbjørn Olesen vandt søndag Betfred British Masters på The Belfry nær Birmingham.

Turneringen er en del af DP World Tour og med sejren sætter manden fra Værløse en tyk streg under, at han er tilbage i form efter en en lang periode med ufrivillige pauser og formdyk.

- Det er en kæmpe turnering med mange store, tidligere mestre. Det er et privilegium at få sit navn med der, sagde Thorbjørn Olesen bagefter.

Det er Olesens sjette sejr på DP World Tour, hvormed han yderligere konsoliderer sin plads som Danmarks næstmest succesfulde herregolfer efter Thomas Bjørn.

Vejen til Olesens sejr søndag var på alle måder dramatisk. Han gik ind på finalerunden med et forslag på tre slag, men formøblede det godt og grundigt, da han gik de første 15 huller i sløje fire over par.

Men et langt eagleputt på 17. hul og et tilsvarende langt birdieputt på 18. hul var nok til en samlet score på -10 for tuneringen og en sejr på et enkelt slag.

- Det var en svær dag. Jeg slog mange slag i venstre, men jeg blev bare ved, og det var utroligt, som jeg sluttede, sagde Olesen bagefter.

Olesens seneste sejr på DP World Tour var i 2018, hvor han var på toppen af sin karriere og repræsenterede Europa i Ryder Cup.

De mellemliggende år har været svære. Et optrin på et British Airways-fly i sommeren 2019 betød sigtelser mod Thorbjørn Olesen, som han først blev frifundet for i december 2021 efter en langtrukken retssag.

En suspendering under retssagen og de tvungne pauser under pandemien har betydet, at Thorbjørn Olesen ikke har spillet så meget, som han normalt ville. Han er lige nu nummer 375 på verdensranglisten, men den placering vil være meget højere i morgen. Samtidig kommer han til at ligge nummer 9 på DP World Tours rangliste Race to Dubai.

- Det giver ham en god chance for at kvalificere sig til US Open i næste måned. Deltagelse i majors er en forudsætning for, at vi en dag måske står med en dansk vinder og Thorbjørn er en af de mere erfarne herrer, som med den genfundne form måske kan lave et endnu stort resultat i de kommende måneder, lyder det fra Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Thorbjørn Olesens sejr er en fortsættelse af en fantastisk sæson for dansk golf. Nicolai Højgaard vandt på DP World Tour tidligere i år. Nanna Koerstz Madsen sikrede i marts Danmarks første sejr på LPGA Tour nogensinde. Oliver Hundebøll har vundet på Challenge Tour og Amalie Leth-Nissen har vundet to betydningsfulde amatørturneringer og er nu blandt verdens ti højest rangerende amatører.

 

Kontakt

Claus Mølholm, 28 89 51 39