Submitted by Anonymous (not verified) on
Torben_Jakobsen.JPG

Fra træt diabetiker til glad golfspiller

Af Marianne Nilsson

Skridttallet er forbedret, og Torben er både mere glad og tilfreds med sig selv, efter at han april 2017 startede i Mollerup Golf Club som del af et særligt Diabetikerhold.

Et samarbejde mellem Dansk Golf Union (DGU), Diabetesforeningen, Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet og Mollerup Golf Club lokkede Torben til golfklubben. Her blev han hurtig én blandt seks nye golfspillere, der alle er diabetikere. Det særlige team var en del af et forsøg, som foreløbigt viser gode resultater.

- Jeg fik konstateret sukkersyge i december 2015 og startede med at gå mere, fordi det er godt som diabetiker. Jeg meldte mig også ind i et fitnesscenter, hvor jeg trænede. Og så har jeg spillet badminton i 35 år. Men da jeg så tilbuddet gennem Diabetesforeningen, så tænkte jeg, at det lige var mig, fortæller Torben Jakobsen glad. Torben er pensionist og bor fem minutter fra Mollerup Golf Club, hvor han nu kommer tre til fire gange om ugen.

 

Diabetikere får det bedre med det grønne golfkort

- Vi blev fra starten testet bl.a. omkring skridtantal pr. dag, og hvor meget jeg i øvrigt bevægede mig. Og så gik vi i gang med træning, spil på Par 3 banen og også på den store bane, da vi havde bestået "det grønne kort", forklarer Torben.

Diabetiker-holdet i Mollerup har ligesom testgrupper i Smørum og Holbæk Golfklubber været igennem test tre gange på hospitalet. Der kommer snart en endelig evaluering.

- Vi er blevet taget rigtig godt i mod på alle leder og kanter her i Mollerup, siger Torben tilfreds. - Når jeg er her om formiddagen, så kommer pro'en lige forbi og giver et godt råd. Jeg nyder det, hver gang jeg er her, tilføjer Torben.

Han har også haft sin datter og sit barnebarn på 10 år med ude i klubben. - De vil se, hvad jeg laver, og mit barnebarn synes, at det er sjovt.

 

Plads til flere diabetikere på golfbanerne

- Jeg kan kun anbefale andre diabetikere at starte i en golfklub. Jeg kan gå flere skridt end før, jeg har det bedre fysisk og er mere motiveret, siger Winnie Rasmussen, der er frivillig mentor på projektet og selv erfaren Mollerup-golfspiller. - Jeg har set forvandlingen med Torben. Masser af selvtillid og god udstråling. Der er sket en masse på et år.

Torben uddyber: - Det er noget helt andet end bare at gå ture. Der er så meget at se på. Her er rådyr, fasaner og masser af harer. Her er så pænt, og naturen ændrer sig hele tiden.

Torben har fået et par golfvenner. Og de aftaler selv, hvornår de kan spille sammen. Han har også spillet Onsdagsturnering på ni huller. - Min holdkaptajn den ene gang havde et  handicap på 4,8. så jeg tænkte "Uha", men det var bare alle tiders.

Den nye golfspiller var også aktiv, da Mollerup Gold Club i foråret afholdte Store Oprydningsdag med frivillige. Han er glad for naturen med søer og Egåen. - Det er smukt her i Mollerup.

Torbens kone er også glad for, at han er kommet i gang med golf. "Min kone går ture, og nu tjekker vi sammen vores antal skridt, når jeg har været på golfbanen."

 

Fakta om Diabetikere og golf

12 golfklubber og Diabetesforeningens lokalforeninger har etableret særlige diabeteshold, som startede i foråret.

Initiativet er en del af det strategiske samarbejde, som Diabetesforeningen og Dansk Golf Union har indgået for at introducere golf som en god motionsform, der kan være med til at sikre et aktivt liv med diabetes.

 

Fakta om diabetikere i Mollerup Golf Club

Winnie Rasmussen har taget imod endnu flere diabetikere i år, og hun glæder sig til evalueringen. "Jeg har på tæt hold set alt det gode, golf kan gøre for diabetikerne. Bedre fysisk form, glade og med selvtillid."

”Golfsporten er en åben sport, og en sport for alle. Men det er også en meget social sport. Derfor tror vi i Mollerup også, at golfsporten er en unik mulighed for diabetikere til at finde den motion, der kan blive en fast integreret del af ens hverdag”,

 

Fakta om Mollerup Golf Club

Klubben har 1100 medlemmer fra 0. klasse til 93 år. 

Klubbens 18 huller ligger placeret langs Egådalen og kan nemt tilgås både fra Aarhus Nord og Skejby samt Risskov, Lystrup og Grenaa motorvejen. 

Faciliteter er løbende udbygget og forbedret, og derfor har klubbens medlemmer glæde af overdækket driving range, Par 3 bane, indspils-baner og træningsgreens, ligesom man kan nyde mad og drikke i Mollerupgaards café og restaurant.

 

For mere information

Kontakt mentor Winnie Rasmussen på winniearasmussen@gmail.com eller 

Kirsti Pedersen fra Diabetesforeningen på KP@diabetes.dk