Submitted by Anonymous (not verified) on
OmCoronavirus.png

Golfsporten er samlet i kampen for at minimere spredning af corona

Golfsportens organisationer bakker op om en midlertidig lukning af de danske golfbaner. 
 

Golfsportens danske interesseorganisationer bakker op om, at al træning og spil i de danske golfklubber bliver sat på pause.

 

- Det betyder meget for os, at vi i en ekstremt svær situation har kunnet regne med opbakning fra resten af golfsporten. Ved at stå samlet kan vi nemmere tage et samfundsansvar som sport, og vi kommer bedre ud på den anden side, når vi igen skal til at spille golf, siger Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union.

 

Sammen med den øvrige bestyrelse i Dansk Golf Union besluttede han tirsdag at anbefale en lukning af golfbaner, træningsfaciliteter og klubhuse - indtil videre til den 30. marts.

Beslutningen har efterfølgende mødt opbakning fra landets trænere/pro’er (PGA of Denmark), golfklubbernes administrative personale (GAF), greenkeeperne (DGA) samt Danmarks Idrætsforbund (DIF).

 

-  Vi forstår og bakker op om Dansk Golf Unions anbefaling om at lukke baner og træningsfaciliteter ude i golfklubberne. Selv i forsamlinger med under ti deltagere skal man være opmærksom på en række forhold, heriblandt deltagernes alder. Det giver god mening, at Dansk Golf Union ønsker at tage ansvar ved at anbefale, at man stopper med at spille golf for nu, udtaler Morten Mølholm, direktør for Danmarks Idrætsforbund, med henvisning til, at golfsporten har mange ældre udøvere, som kan være særligt sårbare overfor coronavirus.

 

DGU-formand Lars Broch Christensen betoner, at det har været en vanskelig beslutning. Blandt andet fordi Dansk Golf Union med sin anbefaling delvist lægger sig på en strammere linje, end myndighederne forlanger.

Reaktionerne fra danske golfspillere- og klubber er kommet prompte. En del golfspillere er frustrerede over, at de ikke kan spille golf. Andre udtrykker opbakning til beslutningen - nogle af dem havde allerede inden tirsdag opfordret til, at man lukkede banerne.

 

- Det er vigtigt for os at sige, at vi fuldt ud forstår og deler folks frustrationer, og vi anerkender, at der findes argumenter for fortsat at kunne spille golf. I sidste ende har vi dog vurderet, at det større hensyn til samfundet må være det vigtigste lige nu. Og selv golf med restriktioner medfører situationer med smittefare ude på golfbanerne, siger Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union.

 

Han fortæller, at Dansk Golf Union løbende vil informere om enhver udvikling i coronakrisen, som berører golfsporten i Danmark.