Submitted by cth on
Esbjerg GK

Golfsporten får et grønt skulderklap

Dansk Golf Union er ét af otte idrætsforbund, som netop er certificeret som Grøn Idræt af Danmarks Idrætsforbund.

Certificeringen er givet på baggrund af de indsatser, som Dansk Golf Union og de danske golfklubber laver for at fremme en grønnere hverdag.

- Vi kan godt tillade os at være stolte af det skulderklap. Som en sport, der finder sted i naturen, giver det god mening, at vi går foran på det grønne område, siger Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union.

Dansk Golf Union har udarbejdet sin egen bæredygtighedsstrategi, hvor man vil kortlægge forbundets egen udledning af CO2.

En udvikling af en CO2-beregner målrettet golfbranchen vil også gøre det muligt at kortlægge klubbernes aftryk og dermed fremme yderligere klimafokus hos de 185 danske golfklubber.

Endelig pågår der en løbende uddannelse af golfklubberne i bæredygtighed, ligesom et stort antal klubber vil blive involveret i projekter for at fremme biodiversitet på de i alt omkring 13.000 hektar golfbaner i Danmark.

- Som Danmarks største voksensport er det ganske naturligt, at vi påtager os et ansvar for at blive grønnere. Det har vi gjort i adskillige år, men samtidig ligger der stadig et stort stykke arbejde forude for at bidrage til den grønne omstilling, udtaler Lars Broch Christensen.

Grøn Idræt-certificeringen gælder for to år.

 

Kontakt

Torben Kastrup Petersen, banechef i Dansk Golf Union, tkp@dgu.org, 40 40 91 02