Submitted by Anonymous (not verified) on
Højgaard.jpg

Højgaard-tvillingerne tager hul på pro-karrieren

Kometerne Rasmus og Nicolai Højgaard fra Gyttegård Golf Klub har valgt at blive professionelle fra sæsonstart 2019.

De to spillere debuterer i de professionelles rækker den 12. februar, når ECCO Tour Winter Series begynder på PGA Catalunya.

- Jeg glæder mig helt sindssygt. Jeg glæder mig til at konkurrere, og man kommer måske til at føle, at det er et helt andet spil. Nu skal vi spille om penge, det bliver specielt. Jeg glæder mig til at træne hver dag og kun fokusere på golf, siger Nicolai Højgaard.

Højgaard-drengene fylder først 18 år til marts, men de har altså valgt at gå tidligt i gang med pro-tilværelsen efter glorværdige amatørkarrierer, som har vakt international opsigt.

De to unge spillere har i en fantastisk sæson blandt andet været med til at vinde VM-guld for herrer, VM-guld for drenge, EM-guld for drenge og EM-bronze for herrer.

- Vi har spillet et helt år på et fint niveau, og derfor har vi lyst til at tage det næste skridt, som er pro-rækkerne. Det kunne være sværere at tage den beslutning og også sværere at finde sponsorer, hvis vi havde haft en træls sæson i 2019, siger Rasmus Højgaard.

Også individuelt har de to skabt store resultater.

Rasmus Højgaard vandt i 2018 den individuelle konkurrence under VM for juniorer. Nicolai Højgaard blev individuel europamester, vandt en turnering på Ecco Tour og blev tilmed kåret som Årets Fund i dansk idræt af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken.

Rasmus og Nicolai Højgaard har begge fuld kategori på Nordic League, som ECCO Tour er en del af.

- Det overordnede mål er at få et Challenge Tour-kort, når året er omme. Jeg håber også, vi kan får europatour-kategori, men det  kræver, at vi går gennem tourskolen, og det er en lang og snæver vej, siger Nicolai Højgaard.

De to spillere begynder deres professionelle karriere med Taylormade som udstyrssponsor. Deres far, Ole Højgaard, kommer til at fungere som begges agent.

 

Kontakt: Ole Højgaard, 27 95 86 41