Submitted by Anonymous (not verified) on
preview_COLOURBOX2009923.jpg

Information om doping-reglerne 2019

De nationale antidopingregler følger WADA-kodekset og er udarbejdet af Anti Doping danmark (ADD) og Danmarks Idræts-forbund (DIF). Reglerne gælder for alle, der dyrker konkurrenceidræt under DIF - herunder deltager i golf-turneringer i Dansk Golf Union eller klub-regi.


Spillerne kategoriseres på 3 niveauer: “International”, “National” eller “Øvrig”.

Det er kun spillere på internationalt og nationalt niveau, der skal være særligt opmærksomme på reglerne om medicinsk dispensation, whereabouts mv. og det er eksempelvis følgende spillere:

  • OL-deltagere og Tour-professionelle (European Tours, Nordic Golf League, og tilsvarende)

  • Landsholdsspillere, samt spillere i DGU’s Obs- og udviklingstrupper

  • Spillere, der deltager i internationale scratch-turneringer og mesterskaber (som eks. EM).

Hvis en sådan spiller har fået ordineret medicin, der ikke er tilladt, skal der på forhånd søges medicinsk dispensation. Dette er i langt de fleste tilfælde hos ADD, men kan også være direkte hos turneringskomiteen, som eksempelvis er tilfældet med European Tours.  


Alle øvrige turneringsspillere er på “øvrigt niveau” og skal blot i tilfælde af en dopingkontrol oplyse hvilken medicin, der indtages og efterfølgende ansøge ADD om dispensation. Man skal altid kunne dokumentere det medicinske behov for behandling med et forbudt stof eller metode i henhold til Dopinglisten.

 

Her kan det undersøges om et præparat er tilladt eller ej

Her er der information om dispensationsansøgning (TUE)

 

Der gælder også dopingregler for helt almindelige medlemmer af en golfklub, selvom disse ikke er turneringsaktive, og de er beskrevet i “Dopingreglement for motionsidræt under Danmarks Idrætsforbund (DIF), Dansk Firmaidrætsforbund (Firmaidrætten) og DGI”.

Her nævnes bla. at en udøver der, på baggrund af en dopingdom, er blevet udelukket fra konkurrence og træning fra en anden sport/klub eller et privat fitnesscenter, der har aftale med ADD, heller ikke må træne og/eller spille på golfklubbens område i udelukkelses-perioden.  

Såfremt der er mistanke om en mulig dopingdom, så kan der foretages et opslag i Dopingregisteret for at få be- eller afkræftet mistanken. Vær opmærksom på, at det kun er ansatte, eller personer med en ansvarsfunktion i klubben, der kan blive oprettet med brugerprofil og få adgang til registret via NemID.        

 

Læs mere om udelukkelser og tjek i Dopingregisteret her

 

Mistanke om doping?

Hvis der er viden om eller mistanke om doping, så er det muligt at indberette dette anonymt på skrift eller telefonisk direkte til ADD:     

 

Spørgsmål og vejledning

Ved spørgsmål eller behov for vejledning kan Dansk Golf Union også kontaktes ved Claus Mølholm på cml@dgu.org eller tlf 43 26 27 02.