Submitted by Anonymous (not verified) on
Joachim B Hansen 1-800px.jpg

Joachim B. Hansen bryder igennem med sejr på europatouren

Joachim B. Hansen fra Hillerød Golf Klub er manden bag Danmarks 39. sejr på herrernes europatour.

Sejren i Joburg Open repræsenterer et kæmpe gennembrud for 30-årige Hansen, der i flere sæsoner har pendlet mellem challengetouren og europatouren uden at opnå en sejr på øverste niveau.

Den er hjemme nu.

- Det er ret følelsesladet. Det her er jo det, vi arbejder for, sagde Joachim B. Hansen lige efter sejren til European Tours hjemmeside lige efter sejren.

Og der har vitterligt været masser af slid for Joachim B. Hansen på vejen til sin første triumf. Den fandt sted på sydafrikansk jord i en turnering, som tidligere har været vundet af en dansker - nemlig Anders Hansen i 2009.

Joachim B. Hansen vandt denne søndag med to slag ned til en sydafrikaner, Wilco Nienaber.

Hansens talent har været kendt, siden han var helt ung. I 2010 gjorde han opmærksom på sig selv ved at vinde den individuelle række ved VM for amatørhold i Argentina, hvor Danmark i øvrigt opnåede en historisk sølvmedalje for hold med et hold bestående af Lucas Bjerregaard, Morten Ørum Madsen og Joachim B. Hansen.

Joachim B. Hansens spil nåede for alvor et nyt niveau i 2018, da han vandt to turneringer på nøsthøjeste niveau på sin vej til at blive den første dansker udover Thomas Bjørn i 1995 til at vinde den samlede challengetour-rangliste. 

Siden har han været fast spiller i kongerækken i europæisk golf. Her kan han nu kalde sig turneringsvinder som den 12. danske herrespiller nogensinde.

- Det er ikke første gang, at "JB" er med i kampen om sejren på dette niveau og selvom han viser "stoneface" undervejs på runden, så har der uden tvivl været både kriller i maven og bløde knæ. Han viser dog stor moral og evne til at overkomme nogle skæve teeslag og redde sig nogle særdeles gode pars - helt sikkert fordi han har lært af de tidligere gange, hvor det ikke lykkedes, siger Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Joachim B. Hansens sejr giver et endnu mere gyldent, dansk skær over 2020-sæsonen. På grund af corona er der spillet markant færre turneringer end normalt. Alligevel har vi nu tre danske sejre på herrernes europatour i denne sæson, efter at Rasmus Højgaard hentede to pokaler hjem.

På damesiden har suveræne Emily Pedersens hentet tre sejre på Ladies European Tour.

Kun en gang tidligere, i 2002, har Danmark hentet seks triumfer på allerhøjeste europæiske niveau. Det skal nævnes, at Rasmus Højgaards første sejr blev opnået i december 2019, men er tællende til 2020-sæsonen på europatouren.

 

Kontakt: Claus Mølholm, 28 89 51 39