Submitted by Anonymous (not verified) on
golf4-7-800px.jpg

Joachim B. Hansen henter Danmarks fjerde triumf på europatouren i 2021

14. november 2021
 

Joachim B. Hansen vandt søndag AVIV Dubai Championship, som er årets næstsidste turnering på europatouren.

Dermed er det for første gang siden 2002 hændt, at fire forskellige danskere vinder på europatouren.

Med sejren spiller Joachim B. Hansen sig ind i tourens sæsonfinale, som også spilles i Dubai fra på torsdag.

- Når vi medregner, at vi får hele fire spillere med i sæsonfinalen og til næste år sætter rekord med 10 spillere på europatouren, så vil jeg tillade mig at kalde det den bedste sæson nogensinde, siger Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

For Joachim B. Hansen er det den anden europatoursejr i karrieren. Den første kom for næsten præcis et år siden.

- Jeg har spillet fint de seneste uger, og jeg har været tæt på at spille virkelig godt. Det gjorde jeg så i denne uge. Så jeg vil bare tage næste uge som en bonusuge og prøve at nyde det, sagde Joachim B. Hansen.

Han var så heldig at kunne nyde sejren med sin kone og børn, som han havde med i Dubai.

Det er ikke undsluppet Joachim B. Hansens opmærksomhed, at der nu er fire danskere, der har vundet på europatouren i år.

- Det er noget af en sæson for dansk golf. Jeg håber, at det inspirerer en masse golfspillere derhjemme, lød det fra Joachim B. Hansen.

Han er nu 31 år gammel og har sin golfopvækst i Hillerød Golf Klub.

Hansen imponerede i Dubai ved kun at lave en eneste bogey over fire runder på Fire Course på Jumeirah Estates. Hans endelige score var 24 under par, og det var et slag bedre end italienske Francesco Laporta og østrigske Bernd Wiesberger, som delte 2. pladsen.

Alle fire danske sejre på europatouren i år er kommet over de sidste tre måneder. Først vandt Rasmus Højgaard, ugen efter sejrede Nicolai Højgaard, og det er ikke mere end tre uger siden, at Jeff Winther vandt en turneringssejr.

 

Kontakt, Claus Mølholm, 28 89 51 39