Submitted by Anonymous (not verified) on
Joachim B Hansen 3.jpg

Joachim B. Hansen vinder Challenge Tour og skaber dansk golfhistorie

Efter en nervepirrende afslutning i Ras Al Khaimah kan Joachim B. Hansen fra Hillerød kalde sig den samlede vinder af den næstbedste europæiske golftour, Challenge Tour.

Joachim B. Hansen er den kun anden dansker nogensinde, der vinder den samlede rangliste for Challenge Tour, også kaldet Race to Ras Al Khaimah.

Den første var Thomas Bjørn, som i 1995 vandt den næstbedste række i europæisk golf og siden aldrig så sig tilbage.

- Jeg havde ikke regnet med, at følelserne ville komme så meget uden på tøjet efter det hele. Jeg er lettet. Det er godt arbejde. At det lykkedes er lidt “unreal”, siger Joachim B. Hansen

Joachim B. Hansen har i flere måneder ført ranglisten, og derfor var det allerede inden denne uge givet, at han ville vende tilbage til europatouren. I Ras Al Khaimah sluttede han som nummer 13 af 45 spillere i den sidste turnering. Men da Hansens nærmeste rival, franske Victor Perez, ikke havde held til at vinde turneringen, stod Joachim B. Hansen tilbage som den endelige vinder af tourens rangliste.

- Han er tilbage på European Tour i en langt bedre udgave af sig selv på flere planer og det vil han helt sikkert kunne udnytte i den kommende sæson, der starter allerede om tre uger, vurderer Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Det er tredje gange i karrieren, at Joachim B. Hansen slutter blandt de 15 bedste på Challenge Tour, som giver adgang til den bedste tour. Men han har aldrig tidligere været i nærheden af det niveau, han har vist i år.

Ti gange i år er han sluttet blandt de bedste ti spillere i felter, der typisk tæller 156 spillere. Før i år havde han aldrig vundet en professionel turnering. I år har han vundet tre, heraf de to på Challenge Tour og den tredje på den lavere rangerende Nordic League.  

- Det er fedt, at jeg har spillet så stabilt gennem hele året. Jeg er lidt skuffet over, at det skulle blive så tæt her i de sidste turneringer, det går mig en lille smule på nerverne. Men heldigvis sluttede det, som jeg håbede, det ville, lyder det fra Joachim B. Hansen

Hans fine sæson har ikke alene betydet, at han er tilbage i fineste selskab fra næste sæson. Det har også betydet et avancement på 400 pladser på verdensranglisten. Her er han nu tredjebedste dansker og har overhalet flere danske spillere, der er etablerede på europatouren.


Kontak: Claus Mølholm, 28 89 51 39