Submitted by Anonymous (not verified) on
SantanderTalentudviklingspris2021.png

Karen Fredgaard og Christoffer Bring får Santander Talentudviklingspris

17. september 2021

To af Danmarks store golftalenter modtog fredag i Korsør hver 25.000 kroner til brug i deres videre udvikling som golfspillere.

Karen Fredgaard fra Asserbo Golf Club og Christoffer Bring fra Næstved Golfklub er modtagere af Santander Talentudviklingspris 2021.

De to har i år leveret fornemme resultater på den globale scene. 

Karen Fredgaards 3. plads ved Augusta National Women’s Amateur gav genlyd, og Fredgaard, der stadig er amatør, har nu med succes spillet sig igennem første del af tourskolen til LPGA Tour, verdens stærkeste professionelle tour for damer.

- Hendes flotte og konstante resultater har medført udtagelse til Palmer Cup (bedste europæiske collegespillere mod de bedste amerikanere, en æresudtagelse til "First Team All America", samt en nuværende placering på amatørverdensranglisten som nr. 20, lyder det i begrundelsen for valget af Karen Fredgaard.

Karen Fredgaard er stadigvæk amatør, men Christoffer Bring har valgt at blive professionel, efter at han i år vandt det individuelle EM og få uger senere var del af det danske landshold, der vandt EM for hold.

- Han var bedste dansker på amatørverdensranglisten i 2015 som nr. 149. Efter opstart på college i USA røg han ind i en stor spillemæssig og mental krise og styrtdykkede på verdensranglisten. I 2020 viste han, at han var på vej tilbage med en sejr ved DM i hulspil og 2. pladser i DM slagspil og English Mens Stroke Play, lyder det i indstillingen.

I 2021 skulle det blive endnu bedre for Christoffer Bring, der nåede op blandt verdens 30 bedste amatører, inden han altså valgte at blive professionel.

For Karen Fredgaards vedkommende er det anden gang i træk, hun vinder Santander Talentudviklingsprisen. Prisen er tidligere gået til navne som Nicolai Højgaard, Cecilie Finne-Ipsen, Sofie Kibsgaard Nielsen, John Axelsen, Puk Lyng Thomsen og andre danske landsholdsprofiler.

Christoffer Bring var i Korsør fredag for at modtage og takke for prisen. Karen Fredgaard befinder sig i USA, men havde sendt en takkehilsen.

Om de to prismodtagere:

 

Christoffer Adam Bring 

22 år

Næstved Golfklub

University of Texas fra 2017 til 2021. Nu professionel.

Bliver nr. 3 i Border Olympics i USA i februar 2021

Vinder EM individuelt i Frankrig i juni 2021 med en score på 20 under par for 72 huller

Er på det danske herrehold, der vinder EM i Spanien i juli 2021.

 

Karen Fredgaard

21 år

Asserbo Golf Club

University of Houston

Modtog Santanders Talentpris 2020 og har siden præsteret følgende i amerikanske turneringer:

Vinder af UCF Challenge

Nr. 2 til Golfweek Sandestine Amateur 

Nr. 2 i ICON Challenge

Nr. 3 i Mountain View Collegiate

Nr. 3 i Augusta National Women's Amateur 

Nr. 3 i The American Championship

 

Kontakt: Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union, 28 89 51 39