Submitted by hkr on
bookgolf.dk skærme

Kom på Pay & Play danmarkskortet

Så er det nu, at vi skal i gang med det omtalte pay & play projekt i Danmark. I skal som golfklub hurtigst muligt tage stilling til, om I ønsker at være en del af den nationale bookingplatform som bliver markedsført over hele Danmark i 2024.

Se den nationale pay and play platform her: bookgolf.dk

 

For at man som golfklub kan få sin pay & play facilitet vist på den nye platform, skal man sørge for at få sat banen op som en pay & play ressource i GolfBox. Når det er gjort, vil klubben få tilsendt et login til den nye hjemmeside, hvor der er mulighed for at udfylde relevant information omkring banen. Herunder priser, praktisk information osv.

Vejledningen til hvordan du sætter din ressource op for booking af pay & play findes her


Opfordringen til den enkelte golfklub er således at tage stilling til om man ønsker at åbne dele af klubbens faciliteter for personer uden medlemskab af en golfklub. Hvis dette er attraktivt og giver mening i forhold til golfklubbens strategi, så ser vi meget gerne at klubberne allerede nu sætter deres ressourcer op i GolfBox.


Baggrund for projektet

Dansk Golf Union har i samarbejde med Golfbox udviklet en løsning, som giver personer, der ikke er registreret i Golfbox, mulighed for at booke starttider på pay & play baner rundt om i hele landet. Det betyder, at golfklubber som allerede benytter GolfBox, har mulighed for at åbne en bane (ressource), som giver adgang til at personer uden login til GolfBox kan booke og betale for en runde golf på f.eks. klubbens par 3-bane. Golfklubben kan ligeledes indsamle kontaktoplysninger til disse personer og kommunikere med dem om f.eks. lån af udstyr eller give et godt tilbud på at starte til golf.

Som et ekstra lag på den nye golfbox mulighed, har DGU siden efteråret 2023 været i gang med at få bygget en national platform, som kommer til at indeholde alle de forskellige muligheder der er for at spille pay & play golf rundt omkring i Danmark. Derfor er det også meget positivt, at vi nu kan meddele, at vi stort set er i mål med udviklingen af platformen. 


- Vi ved at 122 ud af de 185 golfklubber i Danmark har vist interesse i at åbne deres faciliteter for personer, som endnu ikke er medlemmer i en golfklub, siger Morten Holst, som er projektansvarlig i Dansk Golf Union.

Der vil typisk være tale om par 3-baner, pitch & putt, intermediate eller 9 hullers faciliteter, som det giver mening at åbne for andre end klubbens egne medlemmer. I mange golfklubber er det baner med relativ lav belægning, men hvor der alligevel bruges ressourcer på at passe og pleje faciliteterne, hvorfor der reelt er tale om et uudnyttet potentiale.

Med dette projekt drømmer vi om at invitere nye målgrupper indenfor og fjerne barrierer for at komme til at spille golf. Det er ikke mange uden for golfsporten, der kender til disse 122 faciliteter rundt i landet, eller som ved at de er åbne for udefrakommende. Samtidig er "kunderejsen" mange steder alt for bøvlet, hvis man ikke kender til golf eller reglerne i den lokale golfklub. Bestilling af starttid og leje/lån af udstyr foregår oftest gennem direkte kontakt til sekretariatet i åbningstiden, og man skal ofte dybt ind på klubbens hjemmeside for at læse om mulighederne. Faktisk har stikprøver vist, at selv internt i flere af golfklubberne har medlemmer og frivillige ikke kendskab til reglerne for at tage udefrakommende med ud på klubbens korthulsbaner, samt hvordan dette rent faktisk foregår i praksis. 

Kort sagt så har vi en opgave i at gøre disse faciliteter mere attraktive og lettere tilgængelige end tilfældet er i dag. Vi har et ønske om, at det skal være lige så let at booke og betale for en runde golf som f.eks. at spille padel.

 

Hvis der er nogen spørgsmål til ovenstående, kontakt venligst:

Morten Holst
Markedsførings- og rekrutteringskonsulent
Mobil: 20 54 50 80
Mail: mho@dgu.org