Submitted by Anonymous (not verified) on
2017_09_05_DGU_GENREBILLEDER_0212 copy-800px.jpg

Kvalifikationsrækker for seniorer, veteraner og superveteraner

Siden seniorrækken i Danmarksturneringen blev oprettet i 2003 har rækken modtaget oprykkende hold fra Regionshold, ligesom Regionsgolf har modtaget nedrykkende hold fra Danmarksturneringen.

Denne procedure vil ændre sig fremover. Vi har de sidste 2-3 år modtaget adskillige opfordringer til at oprette en kvalifikationsrække for seniorer, på samme måde som vi har haft det for damer og herrer i mange år.
Argumentet er bl.a., at det tager mange år for et hold at rykke op gennem Regionsgolf til det nåleøje, som en oprykning til Danmarksturneringen udgør. Turneringsbetingelserne har ligeledes været forskellige internt mellem øst/vest i Regionsgolf, samt mellem Regionsgolf og Danmarksturneringen. Regionsgolf Danmark og Dansk Golf Union har derfor i fællesskab besluttet at stoppe med op- nedrykning mellem de to turneringer og i stedet oprette en kvalifikationsrække allerede fra 2019.

Vi har ydermere truffet beslutning om at gøre det samme i veteranrækken og superveteranrækken.

For alle 3 rækker gælder det, at den/de ikke vil blive oprettet, såfremt der er færre end 6 hold tilmeldt i såvel Vest som i Øst. Grænsen mellem Vest og Øst går ved Storebælt.
Hvis en række ikke skulle blive oprettet, vil der fortsat være mulighed for at tilmelde holdet til Regionsgolf, da deres deadline ligger væsentlig senere end vores.

Det har været på tale at oprette en 3. division i veteranrækken. Dette forslag er frafaldet, i hvert fald for 2019. Skulle kvalifikationsrækken blive en overvældende succes, kan en 3. division komme på bane på et senere tidspunkt.

Med næste uges Klubnyt sender vi invitation til disse 3 rækker. Sidste rettidige tilmelding vil være den 22. oktober.