Submitted by Anonymous (not verified) on
golf4-12-800px.jpg

Marcus Helligkilde imponerer med årets anden sejr på challengetouren

3. oktober 2021

Marcus Helligkilde fra Smørum Golfklub er godt i gang med at realisere en af de bedste danske sæsoner på challengetouren nogensinde.

Søndag vandt han Swiss Challenge efter en fire dages imponerende spil, hvor han nåede en samlet vinderscore på 25 under par.

Med triumfen har Marcus Helligkilde nu to sejre to 2. pladser på Challenge Tour. Hans oprykning til europatouren var nærmeste garanteret i forvejen. Nu er der sat to fede streger under præstationen. Marcus Helligkilde ligger nu nummer tre på tourens rangliste. De 20 første på ranglisten, når sæsonen slutter den 7. november, kan kalde sig europatourspillere.

- Sejren i Finland for to måneder siden betød at han var stort set sikker på at adgang til European Tour i næste sæson og har helt sikkert medført en ro og tro på at han kan være med på dette niveau og spille med om sejrene, når den rette uge indfinder sig, siger Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Marcus Helligkilde fylder 25 på tirsdag, og han kan fejre dagen i tryg forvisning om, at hans golfkarriere er på skinner.

Også Niklas Nørgaard Møller fra Kokkedal Golfklub er nu inde på en af de 20 pladser, der giver adgang til den bedste europæiske tour. Nørgaard Møller leverede en flot 5. plads i Swiss Challenge. Dermed rykker han op som nummer 19 på challengetourens rangliste.

Endelig kan vi glæde os over, at Nicolai Kristensen fra Royal Golf Club i København blev delt nummer to i Schweiz, blot et enkelt slag fra Marcus Helligkilde. Det er Nicolai Kristensens bedste resultat nogensinde på challengetouren, og han springer op som nummer 27 på ranglisten. Med tre turneringer igen har han givet sig selv en realistisk chance for at nå top-20.

Marcus Helligkilde er den fjerde dansker nogensinde, der vinder mere end en gang på Challenge Tour i samme sæson. 

Thomas Bjørn vandt hele tre gange, da han vandt den samlede challengetour i 1995. Andreas Hartø hentede to sejre i 2012 og Joachim B. Hansen vandt to gange i 2018. Også Joachim B. Hansen opnåede at vinde challengetourens rangliste.

 

Kontakt: Claus Mølholm, 28 89 51 39