Submitted by Anonymous (not verified) on
golf4-13-800px.jpg

Marcus Helligkilde vinder i Finland og nærmer sig europatouren

8. august 2021
 

Dansk golf har søndag opnået sin indtil videre største professionelle sejr i 2021.

Det er Marcus Helligkilde fra Smørum Golfklub, der har vundet Vierumäki Finnish Challenge, som er en del Europas næstbedste tour, challengetouren.

Triumfen er Marcus Helligkildes første sejr på så højt niveau, og sejren rykker ham betydeligt tættere på europatouren for 2022.

- Jeg er målløs. Det føles så godt, og jeg er så glad. Jeg tror, at min succes skyldes en kombination af faktorer. Mest af alt mit mentale spil og den måde, jeg planlagde mit spil på banen, sagde Helligkilde efter sejren.

Den 24-årige danskers sejr kom efter imponerende offensivt spil over alle fire dage. Helligkilde førte allerede efter en forrygende runde i 61 slag (11 under par) i torsdags. Siden opgav han aldrig føringen, og efter endt spil var han samlet 23 under par, to slag bedre end svenske Jesper Svensson.

I løbet af ugen lavede han hele 25 birdies, og han præsterede også en hole-in-one under anden runde fredag.

- Marcus har tidligere vist, at han kan lave rigtigt mange birdies når han rammer topformen. At holde fast i forspringet og vinde turneringen er umiddelbart sværere end man skulle tro. Men Marcus har en fantastisk positiv indstilling og var forberedt på at blive nervøs - og det tror jeg hjalp ham på de sidste afgørende huller, lyder det fra Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Med sejren avancerer Marcus Helligkilde 22 pladser på challengetourens rangliste. Han er nu nummer 8 på listen, hvor de 20 bedste rykker videre til europatouren ved årsskiftet.

Også Niklas Nørgaard Møller fra Kokkedal Golfklub rykker op blandt de 20 bedste på challengetouren efter en 6. plads ved Vierumäki Finnish Challenge.

Alle de danske challengetourspillere kan opleves i Esbjerg Golfklub de næste to uger, hvor der afvikles to på hinanden følgende turneringer på touren. Den første begynder på onsdag.

Helligkildes sejr kroner en flot dansk golfweekend, hvor Emily Pedersen og Nanna Koerstz Madsen lørdag sluttede på en 5. plads og en 9. plads i damernes olympiske golfturnering.

 

Claus Mølholm, 28 89 51 39