Submitted by Anonymous (not verified) on
DGU_februar_2022_ 36-800px.jpg

Martin Leth Simonsen opnår gennembrudssejr på Challenge Tour

Danmark har nu vundet tre gange på Challenge Tour 2022, efter at Martin Leth Simonsen fra Aalborg Golf Klub vandt Kaskada Golf Challenge i Tjekkiet.

Sejren bringer 30-årige Simonsen op på 3. pladsen på challengetourens rangliste, hvor de 20 bedste ved sæsonens slutning rykker op på DP World Tour.

- Sejren i Tjekkiet er klart den største i min karriere. Det er bare så fedt, sagde Martin Leth Simonsen lige efter sin sejr.

Martin Leth Simonsen har efterhånden været i det professionelle game i nogle år, og han havde spillet 78 turneringer alene på challengetouren siden 2016, men først i dag søndag lykkedes det at vinde en turnering.

- Martin har kæmpet længe for denne sejr. Han havde et par 2. pladser på Challenge Tour for tre år siden og vi troede han var på vej videre til European Tour (nu DP World Tour, red.), men han fik ikke lukket sæsonen godt af. Nu er han atter i en rigtig god position til at få en pladserne til DP World Tour når denne sæson gøres op, siger Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Nordjyden vandt sin sejr i sikker stil. Han førte turneringen fra start til slut, og da brættet skulle gøres op, havde han fire slags forspring til engelske Marco Penge på 2. pladsen og hele syv slag til 3. pladsen.

Martin Leth Simonsen er nu nærmest ideelt placeret til realisere drømmen om DP World Tour.

Men Nicolai Kristensen fra Royal Golf Club og Oliver Hundebøll fra Silkeborg Ry Golfklub er også at finde inden for de otte højest rangerende spillere på challengetouren og dermed er der stor sandsynlighed for, at Danmark kan bidrage med flere oprykkere, når sæsonen er omme.

Samme Hundebøll og Kristensen har allerede vundet sejre på touren i år. Der er nu 20 forskellige danskere, der har vundet 28 sejre på challengetouren, men det er aldrig sket før, at der er tre forskellige danskere, der har vundet inden for samme sæson.

 

Kontakt: Claus Mølholm, 28 89 51 39