Submitted by cth on
Harre Vig

Millionsatsning på forskning i grønnere pleje af golfbaner

Over de næste tre år vil 5,6 millioner kroner blive investeret i forskning i pleje af golfbaner.

Det er støtte til forskning, som vil fokusere på klima, anvendelse af vand, optimeret pleje af græsarealer og fremmelse af biodiversitet..

Det sker gennem STERF, de nordiske golfforbunds fælles forskningsfond.

Det internationale forskningssamarbejde, International Turfgrass Research Initiative, er skabt i samarbejde med de to førende internationale organisationer indenfor forskning på golfbaner, USGA og The R&A.

- Vi er glade for, at der bliver sat yderligere fart på denne vigtige forskning, der ikke kun vil forbedre kvaliteten af vores golfbaner, men også skabe værdi for samfundet ved at fremme mere bæredygtige praksis. Samarbejde på tværs af grænser er afgørende for at skabe den viden og værktøjer, vi får brug for i golfsporten. Vi er stolte af at være en del af denne internationale indsats, siger Torben Kastrup Petersen, banechef i DGU.

Han tilføjer, at ny viden er vigtig, fordi der er et voksende behov for mere bæredygtige golfbaner, som er gavnlige både for golfsporten og samfundet generelt. 

Initiativet er nyt, men der er en lang tradition i golfsporten for at støtte forskning indenfor pleje af golfbaner. Forskning, der i mange henseender også kommer rekreative områder uden for golfsporten til gavn.

Forskere kan nu indsende projektidéer, som vil blive vurderet af en ekspertgruppe. De mest lovende projekter vil blive inviteret til at udvikle fuldstændige projektbeskrivelser, og i foråret 2025 vil de udvalgte projekter modtage finansiering.

Se mere om initiativet her

 

Kontakt:

Torben Kastrup Petersen, 40 90 91 02, tkp@dgu.org