Submitted by Anonymous (not verified) on
Pressebillede_Nanna.jpg

Nanna Koerstz Madsen vinder Symetra Classic

Sejren er et kæmpe skridt for det danske golfpro, Nanna Koerstz Madsen i jagten på LPGA Touren, som er hendes erklærede mål i år. Nanna Koerstz Madsen har har flere gange bevist, hun kan være med blandt verdens bedste. Sidste år sejrede hun i Tjekkiet på Ladies European Tour, og tidligt på året blev hun nummer to på LPGA i Australien.

Koerstz Madsen førte efter en første runde i -7 på Atlanta National Golf Club, men fandt sig selv to slag fra fronten inden de afgørende 18 huller. Der viste det danske talent, hvilket stof hun er gjort af. En birdie på hul fire blev udlignet af bogey på hul fem, men derfra blev et uimodståeligt angreb sat ind med fire birdies i træk.

Det bragte totalscoren til -11, en score den førende ved dagens start, Mariah Stackhouse, også nåede til på hul 10. Dermed var der lagt op til en intens afslutning, og på de sidste ni huller havde danskeren is i blodet. Godt nok blinkede hun først med et tabt slag på hul 11, men det var den sidste fejl fra dansk hånd.

Til gengæld satte amerikaneren Stackhouse tre slag til fra hul 14 til 17. Da Madsen rullede to meter i hul for par på hul 17, havde hun et to slags forspring med ned af hul 18, og sejren blev sikret ved at ramme par fem hullet i to og to-putte for birdie. I -11 vandt Koerstz Madsen med to slag ned til Stackhouse og colombianske Daniela Darquea.

- Udover at sejren giver masser af selvtillid og bekræfter,  at Nanna også kan vinde på den anden side af atlanten, så bringer den hende helt op i toppen af Symetra Tourens rangliste  “Volvic Race for the Card”, hvor de 10 bedste spillere avancerer til LPGA touren, når sæsonen gøres op - og hun tager således et kæmpe skridt i retning af hendes mål, siger Claus Mølholm, sportschef i Dansk Golf Union.

Link til pressefoto 

 

Kontakt:

Kommunikationschef, Jesper Jürgensen, 3065 2950, jej@dgu.org 

Sportschef, Claus Mølholm, 2889 5139, cml@dgu.org