Submitted by Anonymous (not verified) on

Nanna Koertz Madsen blev bedste danske golfspiller ved OL

De to kvindelige danske golfspillere ved OL sluttede af med gode runder i Rio. Nanna Koerstz Madsen fik en 13. plads og blev dermed den bedst placerede af alle fire danske spillere.

 

Nanna Koerstz Madsen, der til dagligt spiller i Smørum, var ellers en overgang helt oppe i den sjove ende af konkurrencen. Hun spillede forrygende på de første ni huller lørdag og med to eagles inden for fem huller var hun et mulehår fra medaljeplaceringerne.

 

Hun kunne dog ikke holde kadencen på de sidste huller og sluttede altså som nummer 13.

 

- Nanna syntes, det var OK. Men hun har et mindset, der er meget konkurrencebetonet. Hun går på banen for at vinde, så hun var lidt skuffet lige efter runden, siger Claus Mølholm, der er elitechef i Dansk Golf Union.

 

Han fortæller, at dansk golf opfyldte sin målsætning, da man fik en spiller blandt de 15 bedste.

 

Nicole Broch Larsen fra Hillerød sluttede som nummer 36 efter en runde i par. Hun var ellers fantastisk kørende de to første dage, men en skidt tredje runde fredag ødelagde hendes chancer.

 

Hos herrerne sluttede Søren Kjeldsen som nummer 21 og Thorbjørn Olesen som nummer 30. Det var i sidste uge.

 

- Det har været to velafviklede turneringer med stor publikumsopbakning. Det var verdenstoppen, der konkurrerede hos kvinderne og hos mændende fik vi jo også en top-battle, selvom der var nogle store navne, der havde meldt afbud, siger Claus Mølholm.

 

Han mener, at det bør styrke golfsportens muligheder for at forblive på det olympiske program efter OL i Tokyo i 2020.

 

Kontakt:

Claus Mølholm, tlf. 28 89 51 39