Submitted by Anonymous (not verified) on
Nicolai Højgaard

Nicolai Højgaard er Årets Fund som den kun femte golfspiller nogensinde

Nicolai Højgaard fra Gyttegård Golf Klub blev fredag kåret til Årets Fund ved en ceremoni i Politikens Hus.

Dermed træder han i fodsporene af nogle af danmarkshistoriens største idrætsudøvere.

- Jeg er overlykkelig. Prisen betyder utroligt meget. Den giver mig motivation og tro på mig selv i træning og konkurrence. Det er jo store navne som Wozniacki og Thorbjørn, der har fået den før. Det betyder utrolig meget at stå på samme pris, siger Nicolai Højgaard.

Fire golfspillere har før ham vundet prisen, som årligt gives til en ung idrætsudøver, der har bevist, at han eller hun er klar til et internationalt gennembrud. Prisen uddeles af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken.

- Det er et kæmpe skulderklap til Nicolai for hans præstationer. Men det er også et skulderklap til dansk golf. Det var et meget spændende og stærkt felt i år, vurderer Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Nicolai Højgaard er den femte danske golfspiller, der er Årets Fund.

De fire foregående er Søren Steffensen (1972), Erik Groth-Andersen (1981), Morten Backhausen (1993), Thorbjørn Olesen (2012).

Nicolai Højgaard er 17 år.  Han blev så sent som den 20. december hædret med Den Gyldne Golfbold, som han vandt sammen med sin bror Rasmus og John Axelsen. De tre vandt i år det første danske verdensmesterskab nogensinde.

Men det er blot den største af Nicolai Højgaards sejre i år.

Tidligt på året blev han den yngste danske amatør nogensinde, der vandt en professionel turnering. Senere vandt han så det individuelle EM som den tredje dansker nogensinde.

Han var også med til at vinde det uofficielle hold-VM for drenge, og han fik plads i tre europatour-turneringer, heraf den største af dem alle, The Open, som i år blev spillet på skotske Carnoustie.

Nicolai Højgaard vandt også DM med sin klub, Gyttegård. Samme klubhold blev nummer to ved EM for klubber.


 

Kontakt: Claus Mølholm, 28 89 51 39