Submitted by cth on
Nicolai Højgaard

Nicolai Højgaard modtager Den Gyldne Golfbold

Nicolai Højgaard har i en alder af bare 22 år vundet Danmarks fornemste golfhæder to gange.

Mandag modtog han nemlig Den Gyldne Golfbold for sine fremragende præstationer i år. Det skete i Idrættens Hus i Brøndby.

- Du har i sandhed præsteret noget ekstraordinært i 2023, lød det fra Michael Lermark, der er formand for Sportsjournalisternes Golfklub, som hvert år beslutter, hvem der skal have den prestigefyldte pris.

Nicolai Højgaard blev i 2023-sæsonen den dansker nogensinde, der er sluttet højest på DP World Tours rangliste, hvor han blev nummer 2. Det skete i kraft af en sejr ved DP World Tour Championship i Dubai og otte andre top-10 placeringer. Dertil kom en 2. plads i Corales Puntacana Championship, som er en del af PGA Tour.

Endelig blev han som den kun fjerde dansker nogensinde udtaget til Europas Ryder Cup-hold.

Nicolai Højgaard vandt også i 2018 Den Gyldne Golfbold sammen med John Axelsen og Rasmus Højgaard for deres sejr ved hold-VM

- Det er en fed følelse. Jeg er taknemmelig for prisen, og den betyder meget. Nu må jeg ud og bygge videre, og det er forhåbentlig ikke sidste gang, jeg står her, sagde Nicolai Højgaard, da han havde fået prisen.

Dansk Golf Unions formand, Lars Broch Christensen roste også Nicolai Højgaard.

Du er en fantastisk ambassadør for golf både i Danmark og ude i verden, sagde Lars Broch Christensen.

Den Gyldne Golfbold er blevet uddelt hvert år siden 1966 og er vundet af spillere som Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen, Iben Tinning, Anders Hansen, Emily Pedersen og Nanna Koerstz Madsen.

Med Den Gyldne Golfbold følger en check på 20.000 kroner, som Nicolai Højgaard har valgt at give til juniorafdelingen i hans barndomsklub, Gyttegaard Golf Klub.

 

Kontakt

Michael Lermark, formand for Sportsjournalisternes Golfklub, 40 14 25 15

Claus Rødgaard Thomsen, pressechef Dansk Golf Union, 25 40 33 86