Submitted by cth on
Nicolai Højgaard

Nicolai Højgaard skal spille Ryder Cup

Nicolai Højgaard fra Gyttegård Golf Klub er udtaget til Ryder Cup 2023, der skal spilles på Marco Simone Golf & Country Club i slutningen af september.

Det står klart, efter at Europas kaptajn Luke Donald mandag annoncerede sit hold til den traditionsrige match mod USA.

Nicolai Højgaard var nemlig et af de seks navne, som Luke Donald hev op af hatten som supplement til de seks spillere, der allerede havde kvalificeret sig.

- Det føles fantastisk. Det er svært at sætte ord på det. Da Luke ringede i går, var jeg en lille smule frustreret over min afslutning i Crans, Montana, men den opringning reddede min aften. Jeg kan ikke beskrive, hvor begejstret, jeg er. Det har været et mål for mig, og at være på et hold med spillere, jeg har set op til hele mit liv, er fantastisk, og jeg kan ikke vente med at komme i kamp i Rom, siger Nicolai Højgaard.

Nicolai Højgaard bliver den blot fjerde dansker i Ryder Cup, som er en af klodens største sportsbegivenheder.

- Det er meget stort for dansk golf, at vi igen har en spiller på holdet, og det er virkelig velfortjent med det år, som Nicolai har haft, udtaler Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Luke Donald fremhævede i den tv-transmitterede udtagelse, at Nicolai Højgaard er blandt verdens mest formstærke spillere, og han kommer da også lige fra en 5. plads og en 3. plads i sine sidste to turneringer.

22-årige Nicolai Højgaard er aktuelt nummer 78 på verdensranglisten. Han har vundet to turneringer på DP World Tour, Italian Open i 2021 og Ras al Khaimah Championship i 2022. Han bliver den yngste spiller på nogen af holdene i Italien.

- Jeg er selv tidligere Gyttegård-spiller, og jeg ved hvor god en hulspiller, Nicolai er. Nu kommer hele verden til at opleve det på direkte tv, siger Claus Mølholm.

Thomas Bjørn skrev dansk golfhistorie, da han i 1997 blev den første dansker til at repræsentere Europa ved Ryder Cup. Bjørn var atter med i 2002 og 2014.

Også Søren Hansen (2008) og Thorbjørn Olesen (2018) har spillet Ryder Cup.

Dem seks spiller, Luke Donald udtog i dag er Shane Lowry (Irland), Sepp Straka (Østrig), Justin Rose (England), Tommy Fleetwood (England), Nicolai Højgaard (Danmark) og Ludvig Åberg (Sverige).

De seks, der i forvejen var kvalificeret er Viktor Hovland (Norge), Matt Fitzpatrick (England), Jon Rahm (Spanien), Rory McIlroy (Nordirland), Robert MacIntyre (Skotland) og Tyrrell Hatton (England). 

Det er den 29. september til 1. oktober, at der bliver spillet Ryder Cup.

 

Kontakt, Claus Mølholm 28 89 51 39