Submitted by cth on
Nicolai Højgaard

Nicolai Højgaard vinder sæsonfinalen på DP World Tour

Nicolai Højgaard fra Gyttegaard Golf Klub præsterede søndag et af de største resultater i dansk golfs historie.

På Earth Course i Dubai lavede han fem birdies i træk på afslutningen af sin runde. Det var nok til at overhale verdensstjerner som Viktor Hovland, Jon Rahm og Tommy Fleetwood.

Højgaards runde i 64 slag (8 under par) var den bedste i hele feltet på finaledagen. Den bragte ham til 21 under par for turneringen, og han sluttede to slag foran de nærmeste forfølgere, Tommy Fleetwood og Viktor Hovland..

- Den betyder meget, den her. Det er den af mine sejre, der betyder mest. Jeg har arbejdet så hårdt. Det har været et rigtig godt år, og det sidste der manglede var bare en sejr. At opnå den i denne uge mod dette felt er helt utroligt, sagde Nicolai Højgaard efter sin runde.

Højgaards sejr i DP World Tour Championship er et af de største resultater nogensinde for dansk golf, da turneringen er tourfinale og tæller de allerstørste navne på DP World Tour, heriblandt tre af de fire øverste på verdensranglisten.

- Sejren understreger en fantastisk sæson, hvor Nicolai slutter på andenpladsen på Race to Dubai (tourens samlede rangliste, red.). Det er den bedste placering af en dansk golfspiller nogensinde, udtaler Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Når verdensranglisten bliver opdateret i morgen, vil Nicolai Højgaard være inde i eller meget tæt på top-50 i verden og dermed tæt på adgang til alle golfens majors i 2024.

Såvel Nicolai Højgaard som Thorbjørn Olesen slutter så højt på Race to Dubai i år, at de i 2024 vil have fuld spilleret på den amerikanske PGA Tour.

Nicolai Højgaard havde sin familie i Dubai til at fejre sejren med ham. Han har nu vundet tre turneringer på DP World Tour over de sidste to år.

Danmark opnåede tre sejre på DP World Tour i 2023. Thorbjørn Olesen og Rasmus Højgaard stod bag de to andre.

Nicolai Højgaard har med sejren opnået ni top-10 placeringer på DP World Tour i  sæsonen. Dertil kommer en andenplads på den amerikanske PGA Tour, ligesom han i september blev den blot fjerde dansker til at spille Ryder Cup.

 

Kontakt, Claus Mølholm, 28 89 51 39