Submitted by Anonymous (not verified) on
Nikolaj Tjellesen.jpg

Nordic Special Golf Cup

 

I dagene 20-22 maj dyster 30 nordiske spillere om pokaler og ære. Der spilles Nordic Special Golf Cup og Helsingør GC (HGC) er vært for spillerne fra Sverige, Finland, Norge, Island og Danmark. Det er første gang der afvikles en nordisk turnering for denne målgruppe hvor deltagerne har forskellige grader af udviklingshandicap, ADHD, autisme o.l. lignende diagnoser. Initiativet er taget af Parasport Danmark og Dansk Golf Union i fællesskab og HGC har påtaget sig den praktiske afvikling i nært samarbejde med DGU´s udviklingskonsulent på området - Jesper Hviid, som udtaler:

- Vi er meget glade for opbakningen  fra både sponsorer og de øvrige nordiske deltagere, og vi håber at et af de andre nordiske lande tager udfordringen op så Nordic Special Golf Cup kan leve videre med skiftende arrangører.

Ca. 20  frivillige hjælpere er klar til at løse opgaverne og det økonomiske fundament er sikret ved hjælp af gode lokale sponsorer som er Konventum, Helsingør kommune, Gunnar Svendsen Gulve og Solarfonden.

Der spilles prøverunder lørdag og match søndag og mandag, hvor de første slår ud kl. 7:57 begge dage. A-rækken spiller slagspil mens de øvrige spiller en stablefordturnering.

På billedet ses en af de deltagende spillere - Nikolaj Tjellesen fra HGC. Nikolaj har Downs Syndrom og spiller i B-rækken med et hcp. på 25,2

Evt. spørgsmål er meget velkomne og kan rettes til Jesper Hviid på 40157660 eller jhv@dgu.org