Submitted by cth on
Jonathan Gøth-Rasmussen

Ny dansk vinder på Challenge Tour

Jonathan Gøth-Rasmussen fra Søllerød Golfklub vandt søndag Challenge de Cadiz, som er en del af Challenge Tour.

 

Gøth-Rasmussens sejr er den tredje danske sejr på touren i år og endnu en understregning af, at der er en stærk fødekæde til øverste niveau i dansk golf.

 

26-årige Gøth-Rasmussen var i denne uge den eneste spiller i hele feltet til at spille alle fire runder i færre end 70 slag på Real Golf Novo Sancti Petri. Til sidst var det nok til en sejr på et enkelt slag ned til irske Gary Hurley. Danskeren var 15 under par for turneringen og Hurley altså 14 under par.

- Det føles helt fantastisk lige nu. Det har været en lang dag, og jeg var virkelig nervøs derude, så jeg er bare lettet over at kunne gøre det færdigt. Jeg mærkede presset på de sidste tre huller, for de er meget svære og greens er virkelig faste, sagde danskeren efter sejren.

Med sejren, som er hans første på så højt niveau, rykker han op som nummer 16 på challengetourens rangliste, Road to Mallorca. De 20 bedste fra den rangliste rykker i ved sæsonafslutningen op på DP World Tour.

Road to Mallorca domineres lige nu af en anden dansker, Rasmus Neergaard-Petersen, som efter to sejre og en stribe andre topresultater er helt sikker på oprykning.

 

Jonathan Gøth-Rasmussen viste allerede i november, at han er i stand til at præstere under stort pres. Efter 14 udmarvende runder af DP World Tours tourskole stod han tilbage som en af de 25, der havde vundet retten til at spiller på øverste europæiske niveau.

 

En spilleret vundet på tourskolen giver dog langtfra adgang til alle turneringer på DP World Tour. Derfor har han i 2024 spillet næsten ligeligt på DP World Tour og på Challenge Tour, hvor han altså nu kan kalde sig vinder.

 

Gøth-Rasmussens far, Jacob Rasmussen, vandt selv på challengetouren i Sevilla i 1993. De to er det første danske far/søn-par, der begge har vundet på så højt niveau.

- Det er stort at gentage min fars bedrift, og det er fedt at have to challengetour-vindere i familien. Jeg er kommet til Sydspanien gennem hele mit liv på ferier med familien, og jeg elsker denne del af verden, sagde Jonathan Gøth-Rasmussen.

 

Kontakt

Claus Rødgaard Thomsen, pressechef i Dansk Golf Union, 25 40 33 86