Submitted by cth on
OL-spillere 2024

Officielt: Her er Danmarks fire OL-spillere

Nicolai Højgaard, Thorbjørn Olesen, Emily Pedersen og Nanna Koerstz Madsen er de fire atleter, der skal bære de danske håb, når de olympiske golfturneringer skal afvikles i Paris i begyndelsen af august.

 

Danmarks Idrætsforbund har nu, på baggrund af indstilling fra Dansk Golf Union, udtaget de fire spillere.

 

- Golf er nu med for tredje gang i træk ved OL, og sporten har i den grad fundet sin rolle i den olympiske familie. Der er et væld af verdensstjerner med i den olympiske golfturnering , og fra dansk side sender vi en kvartet med spillere på meget højt internationalt niveau, siger Søren Simonsen, der er chef de mission i DIF.

 

For Nicolai Højgaards vedkommende bliver det en olympisk debut, mens Nanna Koerstz Madsen bliver den første danske spiller til at deltage ved tre forskellige olympiske lege.

Emily Pedersen og Thorbjørn Olesen deltager ved OL for anden gang i karrieren.

 

- Jeg er utrolig stolt, og jeg tror, at vores chancer for en medalje er store. Nanna og Emily har jo også spillet fantastisk. For os alle fire er chancerne rigtig store, hvis vi spiller godt, siger Thorbjørn Olesen.

 

Den olympiske golfturnering skal spilles på en af Europas ikoniske baner, nemlig Le Golf National nær Versailles. Herrerne dyster fra den 1. til 4. august. Damerne spiller fra den 7. til 10. august.

 

De fire danske spillere har Thomas Bjørn som deres OL-kaptajn. Den 15-dobbelte vinder på DP World Tour var i 2018 Ryder Cup-kaptajn for Europa på netop Le Golf National. 

Han har et erklæret mål om, at vi skal have en medalje med hjem fra OL i Paris.

 

- Der er ingen af vores spillere, der ikke stiller op for at vinde, men klart, at vi også skal have respekt for, at der er andre, der kan finde ud af at spille. Men succes er at komme hjem med en medalje, siger Thomas Bjørn.

 

Danmarks bedste resultat ved OL er Emily Pedersens 5. plads ved OL i Tokyo.

 

Om spillerne

Nicolai Højgaard:

Alder: 23 år

Klub: Gyttegård Golf Klub

Placering på verdensranglisten: 45

Resultater: Tre sejre på DP World Tour siden 2021. Deltager på det europæiske Ryder Cup-hold i 2023. Opnåede i år en 2. plads ved Farmers Insurance Open på PGA Tour.

 

Thorbjørn Olesen:

Alder: 34 år

Klub: Værløse Golfklub

Placering på verdensranglisten: 81

Resultater: Otte sejre på DP World Tour fra 2012-2024. Deltager på det europæiske Ryder Cup-hold i 2018. Deltager ved OL i Rio de Janeiro 2016. To top-10 placeringer i majors.

 

Emily Pedersen:

Alder: 28

Klub: Smørum Golfklub

Placering på verdensranglisten: 87

Resultater: Fem sejre på Ladies European Tour. Vinder af Ladies European Tours rangliste 2020. Deltager på det europæiske Solheim Cup-hold i 2017, 2021 og 2023. Tre top-10 placeringer på LPGA Tour og en 5. plads ved OL i Tokyo i 2021.

 

Nanna Koerstz Madsen:

Alder: 29

Klub: Smørum Golfklub

Placering på verdensranglisten: 106

Resultater: Den eneste dansker til at vinde på LPGA Tour, Honda LPGA Thailand, 2022. En sejr på Ladies European Tour, tre sejre på Epson Tour. Deltager på det europæiske Solheim Cup-hold 2021. Deltager ved OL i Rio de Janeiro og Tokyo. Kvalificeret til 29 majors i træk, tre top-10 placeringer i majors.

 

Kontakt:

Direktør for Dansk Golf Union, Morten Backhausen, 20 45 92 23

Pressechef i Dansk Golf Union, Claus Rødgaard Thomsen, 25 40 33 86