Submitted by cth on
Rasmus

Rasmus Højgaard vinder historisk titel til dansk golf

22-årige Rasmus Højgaard fra Gyttegaard Golf Klub vandt søndag den niende udgave af Made in HimmerLand, den eneste danske turnering på DP World Tour.

En dansk sejr i HimmerLand har siden den første udgave i 2014 vist sig som en umulig opgave. Det gør blot Rasmus Højgaards bedrift endnu større.

- Det her er bedre, end jeg kunne have drømt om. Vi har ønsket at have en dansk vinder så længe, så at kunne gøre det er helt forrygende, sagde Rasmus Højgaard lige efter sejren.

Sejren blev hentet på den mest dramatiske måde, man kan forestille sig. 

Rasmus Højgaard var inden finalerunden seks slag fra den førende Nacho Elvira og blot på 11. pladsen. Men en række fejl fra Elvira og de andre førende spillere samt en feberrunde i 64 slag (6 under par) fra Rasmus Højgaard betød, at Elvira og Højgaard måtte i et omspil.

Der skulle hele seks omspilshuller til, før en vinder kunne kåres. Elvira ramte en tilskuertribune bag green, og bolden sprang out-of-bounds, hvorefter sejren var en formalitet for danskeren.

- Jeg er målløs. Jeg troede ikke, jeg kunne ende i et omspil. Det er en drøm, der bliver til virkelighed at vinde vores hjemmeturnering, sagde en paf Rasmus Højgaard.

Rasmus Højgaard har nu vundet fire turneringer på DP World Tour i perioden fra 2019 til i dag. Ingen anden dansker har vundet fire turneringer bare tilnærmelsesvist så hurtigt i den professionelle karriere.

Sejren styrker utvivlsomt Rasmus Højgaards kandidatur til det europæiske Ryder Cup-hold. Ryder Cup spilles til september, men allerede de næste to uger kan danskeren forsøge at bygge videre på sin stærke form ved Scottish Open og derefter verdens ældste golfmesterskab, The Open.

 

Kontakt 

Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union, 28 89 51 39

Claus Rødgaard Thomsen, pressechef i Dansk Golf Union, 25 40 33 86