Submitted by cth on
Rasmus Neergaard-Petersen

Rasmus Neergaard-Petersen vinder karrierens første professionelle sejr

24. marts 2024

Danmark har nu hentet sin første sejr på Challenge Tour i 2024.


Det er 24-årige Rasmus Neergaard-Petersen fra Furesø Golfklub, der i Indien vandt Kolkata Challenge. Danskeren sluttede 16 slag under par for ugen, og det var nok til en sejr på to slag ned til engelske David Horsey og indiske Rahil Gangjee.

Rasmus Neergaard-Petersen førte efter såvel anden som tredje runde. Inden søndagens finale havde han fire slags forspring. Det skrumpede til et enkelt slag efter en træls dobbelt bogey på 12. hul, men med to hurtige birdies fik han bragt sig på sejrskurs igen.

- Det føles fantastisk. Jeg har været professionel i ni måneder og at få en sejr, og så så tidligt på sæsonen, betyder bare enormt meget, siger Rasmus Neergaard-Petersen.

Kolkata Challenge var blot Rasmus Neergaard-Petersens 15. turnering på challengetouren, som er niveauet lige under DP World Tour.

- Det er en vigtig sejr, der sender ham godt ind i kampen om at komme på DP World Tour, siger Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Neergaard-Petersen er altså landet hurtigt og flot her, mindre end et år siden han blev professionel. Et skifte, han foretog efter en flot amatørkarriere, hvor han spillede for sit college i Oklahoma og det danske landshold.

Rasmus Neergaard-Petersen nåede helt op som nummer 27 på amatørernes verdensrangliste og vandt sølv ved det individuelle EM i 2022.

- Det indikerede da også, at han havde gode muligheder for succes i de professionelle rækker, og han lagde da også ud med en 7. plads i BMW International Open i sin bare anden start som professionel, siger Claus Mølholm.

Nu har han kurs mod DP World Tour. Med sejren rykker han nemlig op som nummer to på Challenge Tours rangliste, Road to Mallorca. De 20 bedste på den rangliste, når touren slutter til november, får en plads på den verdensomspændende DP World Tour.

 

Kontakt

Claus Mølholm, 28 89 51 39