Submitted by Anonymous (not verified) on
Scorekort.png

Ratede baner i DGU’s Database

I forbindelse med udviklingen af DGU’s nye database, er alle officielt Course Ratede baner blevet indtastet i DGU Databasen.

Fra på torsdag d. 12/9 vil det i GolfBox være muligt for en klub at trække oplysningerne om en Course Rating (Hullængder, Par, Handicapnøgler, Course Rating/Slope for Herrer/Damer) direkte fra databasen og tilknytte disse til en bane i GolfBox. Det har specielt betydning for muligheden for at handicapregulere på en bane, da en Course Rating som bekendt er en forudsætning for at kunne handicapregulere.

Klubben slipper dermed for selv at skulle udfylde Course Rating oplysningerne tilsendt fra DGU.

Da der er tale om en officiel Course Rating vil det ikke efterfølgende være muligt at ændre i disse oplysninger (undtagen handicapnøglen) uden at få lavet en ny Course Rating. Er der behov for en ny version af ratingen skal der tages direkte kontakt til DGU på rating@dgu.org eller via telefonisk kontakt til Nick Hüttel på 21161956.

Denne funktionalitet kan bruges fremadrettet når der er behov for at oprette nye baner i GolfBox.

Den første tilknytning d. 12/9 mellem klubbens bane(r) og dens Course Rating i DGU’s database vil blive lavet automatisk, og klubben skal således ikke gøre noget i den forbindelse.

Eneste forskel vil være, at det vil fremgå at banen er tilknyttet en officiel Course Rating, og at det ikke vil være muligt at ændre i Course Rating oplysningerne, uden først at fjerne tilknytningen og dermed muligheden for at handicapregulere.

Klubben kan selvfølgelig stadig oprette alle de alternative baner som den ønsker/har behov for, til spil på banen som ikke kræver en officiel Course Rating (fx. par-3 banen, ikke tællende vinterspil, greenkeeperens hævn etc.)

Hvis en klub i GolfBox har oprettet en uofficiel Course Rating på par-3 banen for at kunne handicapregulere nybegyndere med handicap over 54, vil den stadig være tilgængelig fra DGU Databasen, for at kunne foretage disse handicapreguleringer.

D. 13/9 vil klubbens baner med officielle Course Rating se ud som nedenstående, og klubben behøver ikke at foretage sig noget i den forbindelse. Hvis banen fx til vinter skal bruges til spil som ikke skal være handicapregulerende, kan markeringen til dette slås til/fra efter behov.

Mindre midlertidige ændringer som fx fremrykning af et eller flere teesteder (< 100 meter samlet) kræver ikke at der tastes nye længder på disse huller, da den eksisterende rating stadig kan bruges

Hvis der er behov for større midlertidige ændringer, som fx at udskifte et hul eller lignende kan tilknytningen fjernes og der kan rettes efter behov, selvfølgelig uden at kunne handicapregulere.

Skal der kunne handicapreguleres efter større ændringer skal DGU kontaktes for at kunne lave en ny midlertidig ændring som kan tilknyttes banen. 

Således ser en allerede tilknyttet bane ud:

Ønskes det at tilføje et standard tee for mænd og kvinder kan det gøres under køn

 

Tilknyt ny bane

I alle tilfælde hvor der skal kunne handicapreguleres på en bane, skal den således være tilknyttet in officiel rating fra DGU Databasen. 

I Databasen ligger alle de forskellige officielle ratinger som der er tilgængelige for klubben. 

Hvis der mangler en kombination som klubben ønsker, skal DGU kontaktes og der vil blive oprettet en ny som kan hentes ned/tilknyttes. 

Når klubben har navngivet den ønskede bane, eller er klar til at ændre på oplysningerne på en allerede navngiven bane kan ratingen hentes ved at klikke Tilknyt og vælge den relevante version fra listen af tilgængelige baner. 

Dette åbner for en ny dialogboks hvorfra det er muligt at vælge mellem klubbens Course Rating’er:

Af listen fremgår alle klubbens Course Rating’er. Hvis der er blevet ændret på en Course Rating, bibeholder Course Ratingen sit navn, men de efterfølgende linjer forklarer forskellen, således det er muligt at vælge den korrekte. Derudover fremgår det fra hvilken dato Course Ratingen er blevet aktiveret i DGU’s database.

 

Når den passende Course Rating vælges, hentes alle oplysninger ind på banen i GolfBox:

 

Læs evt mere om Course Rating her: https://www.danskgolfunion.dk/artikel/golfbanen-og-usga-course-rating