Submitted by Anonymous (not verified) on
Knee-height drop.jpg

Så blev de nye Golfregler 2019 offentliggjort

R&A og USGA har den 12. marts 2018 offentliggjort de nye regler, som gælder fra 1. januar 2019. Dansk Golf Union har igennem et stykke tid forberedt sig på opgaven, der som endemål skal sikre, at alle har mulighed for at uddanne sig i de nye Golfregler, enten gennem aktiviteter i klubberne eller via de online-materialer, som DGU stiller til rådighed.

Vi har opdateret sektionen De nye Golfregler 2019, under Regler og Hcp, med seneste materialer fra R&A, og der ligger tillige et onlinekursus, som præsenterer alle ændringerne på dansk på en enkel måde. Onlinekurset hedder Fra gammelt til nyt.

Se De nye Golfregler 2019-sektionen her

 

De nuværende og de nye regler

Det gælder om at finde en balance mellem oplysning om de nye regler, som først gælder fra januar 2019, og det faktum, at vi alle stadig skal spille efter de nuværende regler i resten af 2018.

DGU har valgt at oplyse alle golfspillere i Danmark om detaljerne i de nye regler med det samme, og så sidenhen nedtone kommunikation til den enkelte golfspiller om detaljerne henover sæsonen. På den måde ønsker vi at tilkendegive, at det stadig er de gældende Golfregler, der spilles efter i 2018. Men vi accepterer samtidig, at der kommer til at findes så meget materiale på nettet, at det er fornuftigt, at vi sideløbende fortæller om reglerne på dansk.

Vi kommer dog ikke til at ligge på den lade side med hensyn til uddannelsen i de nye regler. Med start i april og hen til oktober 2018, afholdes 15 landsdækkende seminarer med op imod 750 regelkyndige fra hovedparten af klubberne. Underviserne på disse seminarer kommer fra DGUs erfarne korps af dommere og turneringsledere. Klubbernes regelkyndige får her opdateret deres viden om de nye Golfregler 2019, og bliver derudover præsenteret for de undervisningsmaterialer, som DGU er i færd med at klargøre til leverance i klubberne fra september måned.

 

Undervisningsmaterialer – ingen eller lave omkostninger

Der vil være nyt materiale til både regelaftener og til begynderundervisning, og den overvejende del vil være tilgængelig for klubberne uden omkostninger, enten som downloads eller som onlinekurser afviklet direkte fra nettet. Enkelte dele, såsom danske udgaver af regelbøger, og kvikguides til spillet på banen (ligesom den tidligere Boblebog), vil kunne købes til rimelige priser.

 

Regelspillet - Spil med

Vi er især glade for at kunne præsentere et nyt element til undervisningen til levering i september, som kan anvendes af alle aldersklasser og alle spillergrupper – den øvede, begynderen og junioren. I finder en kort video om det projekt på hjemmesiden under De nye Golfregler 2019. Materialet kombinerer muligheden for at gennemgå reglerne på en foldbar plade med et golfhul og med et spil om regler på bagsiden.

 

Regelaftener for medlemmerne

I forlængelse af ovennævnte anbefaler DGU og R&A at vente med at uddanne klubmedlemmerne indtil sidste kvartal 2018 og henover vinteren 2019. Vi foreslår, at der afholdes mindst 2 regelaftener i klubberne, og at klubberne samtidig informerer deres medlemmer om det tilgængelige onlinemateriale, således at vi når ud til så mange som muligt.

Uddannelsen af klubbernes egne regelkyndige giver mulighed, at de kan afholde regelaftenerne. En stor del af DGUs korps af dommere og turneringsledere har dog tilbudt at forestå eller støtte klubberne i nogle af disse regelaftener, enten lokalt eller ved at flere klubber i et område slår sig sammen. Korpsets medlemmer bor over hele landet, og klubbens omkostninger vil primært andrage betaling af transportomkostninger til underviseren.

Der er naturligvis begrænsninger i kapaciteten, og derfor kan alle behov måske ikke opfyldes. Vi vil snarest i et Klubnyt og via mails til klubbernes regelambassadører oplyse om de praktiske foranstaltninger i forbindelse med dette tiltag.

 

Lokale Regler i 2019

Som tidligere beskrevet i Klubnyt og i mails til klubbernes regelambassadører, skal alle Lokale Regler fornys. Klubberne er derfor gjort opmærksom på, at trykt materiale, der indeholder disse, ikke bør genoptrykkes udover dette år.

Vi mangler endnu alle detaljer fra R&A vedrørende Lokale Regler. DGU vil i så god tid som muligt formulere et standardsæt af Lokale Regler for 2019, som klubberne frit kan bruge. Det vil forenkle godkendelsesproceduren. Klubberne og regelambassadørerne får besked, så snart det er muligt.

 

Årets motto: Spørg om de nye regler, spil efter de nuværende.

God fornøjelse med sæson 2018 og de nuværende regler.