Submitted by hkr on
Jacob Skov Olesen landsholdsspiller golf

Sensationel dansk sejr i The Amateur

Den 25-årige Jacob Skov Olesen skrev sig lørdag ind i golfhistorien, da han vandt The Amateur Championship - en af verdens største og mest prestigefulde amatørturneringer. 

Ingen danskere havde i de hidtidige 128 udgaver af The Amateur Championship formået at bane sig vej til finalen, men Jacob Skov Olesen nøjedes ikke med det. Han gik hele vejen med en overbevisende sejr over englænderen Dominic Clemons i søndagens finale, der skulle afgøres over 36 hullers hulspil på den irske linksbane Ballyliffin. 

Sejren kom til at lyde på 4/3 og var en kombination af en fokuseret og meget stabilt spillende dansker og en engelsk finalemodstander, som lidt for ofte bragte sig i problemer. 

Landsholdsspilleren, der repræsenterer Næstved Golfklub, kom bagud efter tre huller, men det var også første og eneste gang, danskeren befandt sig i den jagende rolle. Skov Olesen vandt herefter tre huller i træk og så sig aldrig for alvor tilbage. Efter 18 huller var danskeren oppe med to, og efter frokostpausen kom danskeren flyvende ud. Med tre hurtige birdies på fem huller fik han skabt så stor afstand, at englænderen til sidst løb tør for huller til at fuldføre det comeback, som han dog fik sat i gang på bagni.  

Og dermed kunne en storsmilende Jacob Skov Olesen løfte et af golfsportens mest eftertragtede trofæer, som 288 af verdens bedste amatørspillere i løbet af den sidste uge har kæmpet om at få lov at få fingrene i. 

The Amateur Championship er et benhårdt udskilningsløb, hvor de to finalister skal gennem to runders slagspilskvalifikation efterfulgt af fem hulspilsmatcher over 18 huller og en finale over 36 huller. 

- The Amateur Championship er en af de sværeste turneringer at vinde overhovedet, og denne sejr er den største individuelle danske amatørpræstation nogensinde. Jacob har i den grad haft pil opad de sidste par sæsoner, og så har han udviklet en ro og modenhed i sit spil, som ikke mindst er vigtig i hulspil. Og det så vi også i finalen i dag, hvor han ikke giver ret mange unødige gaver væk til modstanderen, siger Claus Mølholm, elitechef i Dansk Golf Union.  


Udover Jacob Skov Olesen nåede også Jamie Tofte Nielsen blandt de 64 bedste, der gik videre til hulspilsmatcherne. Nielsen blev dog slået ud i første runde, men spillede alligevel en rolle i den danske sejr, da han gik caddie for sin landsmand i finalen. 

Udover titlen som Amateur Champion og en plads i historiebøgerne ved siden af koryfæer som Bobby Jones, Jose Maria Olazabal og Sergio Garcia, kan Jacob Skov Olesen også se frem til nogle særdeles attraktive sidegevinster i form af invitationer til de tre majorturneringer The Open i juli måned og  Masters og US Open næste år.  

- Det er overvældende, lød det fra Jacob Skov Olesen, da han blev interviewet efter runden. 

Her blev han også spurgt om udsigten til at deltage i tre majors i det næste års tid, hvoraf The Open spilles allerede om en måneds tid.  

-  Jeg havde planlagt en uges ferie, når der spilles The Open i næste måned. Det skal jeg så ikke alligevel, men det er nu et pokkers rart problem at have, lød det med et grin fra den danske vinder.     

Mens Jacob Skov Olesen blev den første dansker til at vinde herrernes Amateur Championship, har Pernille Carlson Pedersen i 1992 og Emily Kristine Pedersen i 2014 præsteret at nå øverst på skamlen i Women's Amateur Championship. Lørdagens danske triumf skriver sig sammen med de resultater og herrelandsholdets sejr i Eisenhower Trophy i 2018 ind på listen over de største danske amatørresultater gennem tiden. 

Jacob Skov Olesen får mulighed for endnu mere succes, når han i næste uge spiller det individuelle EM på dansk grund. EM afvikles fra 26.-29 juni på The Scandinavian ved Farum. 

 

Se stillingen her

 

Foto: Brian Rasmussen