Submitted by cth on
Smørum herrer

Smørum Golfklub gjorde rent DM-bord for andet år i træk

Smørum Golfklub satte søndag en tyk streg under klubbens dominans i dansk elitegolf, da det for andet år i træk blev til tre danske mesterskaber for hold for både damer, herrer og ungdom.  

Søndagens DM-finalespil fandt sted på Københavns Golf Klubs på Eremitagen, og efter at Smørums ungdomshold var blevet danmarksmestre efter en sejr på 5-2 over Varde, så det ud til at blive mere spændende i damernes finale mellem Smørum og Hillerød, hvor stillingen var 2-2 efter formiddagens foursomes.

Men al spænding forduftede om eftermiddagen, hvor Smørum gjorde rent bord i de fire singles. Marie-Louise Tommerup, Louise Markvardsen og Cecilie Leth-Nissen vandt store sejre, og så betød den sidste single mellem Smørums LPGA Tour-stjerne Nanna Koerstz Madsen og Hillerøds Fie Olsen ikke så meget for udfaldet. Smørums finalesejr kom til slut til at lyde på 10-2.  

- Jeg skulle slet ikke have været med i weekenden, men da jeg var på et ekstraordinært besøg hjemme hos familien under LPGA’s to ugers turneringspause, sagde jeg til klubben, at jeg var til rådighed, hvis de kunne bruge mig, fortalte LPGA Tour-spilleren Nanna Koerstz Madsen, der var glad for at kunne hjælpe klubben til DM-guld. 

Vejles damer vandt bronze efter sejr over Viborg i en dyst, der måtte afgøres i omspil. 

Spænding var der også rigeligt af i herrernes finale, der var et opgør mellem de seneste tre års mestre fra Smørum og årets positive overraskelse fra Odder, der stod i en DM-finale i år ét efter oprykningen til Elitedivisionen i fjor.

De tredobbelte mestre fra Smørum stillede med DP World Tour-spilleren John Axelsen og var at betegne som favoritter, men de gæve jyder fra Odder havde ikke til sinds at lade opgaven blive let for nordsjællænderne, og publikum blev vidner til en strålende fight mellem to veloplagte mandskaber i det forrygende flotte sensommervejr.

Matchen mellem John Axelsen og hans gode personlige ven Rasmus Broholt Lind blev en nøglekamp. Da Axelsen tabte 14. hul og kom tre ned med fire huller tilbage, lignede det en sejr til Broholt Lind, men det lykkedes John Axelsen med to birdies og to pars at vinde de sidste fire huller og dermed matchen 1 up.

Smørumdamer

- Jeg havde en friuge, da jeg ikke var kvalificeret til BMW PGA Championship, så jeg nød at kunne spille sammen med drengene fra Smørum. Det er skægt at spille hulspil, og det gør jeg jo ellers aldrig mere. Fire runder hulspil på en weekend var måske ikke den allerbedste forberedelse til næste uges turnering på DP World Tour, men det var dejligt at kunne hjælpe klubben, sagde John Axelsen, der altså var medvirkende til, at Smørum kunne vinde finalen med cifrene 10-8. 

Odense Eventyrs tog sig af bronzemedaljerne med en 12-6-sejr over Gyttegaard. 

Smørums guldhold hos damerne: Louise Markvardsen, Cecilie Leth-Nissen, Iben Thaysen Sass Hvass, Marie-Louise Tommerup og Nanna Koertsz Madsen. 

Smørums guldhold hos herrerne: John Axelsen, Mads Heller, Frederik Tøttenborg, Mikkel Pedersen, Mads Laage og Jens Kristian Thysted. 

Kontakt: Eliteansvarlig i Dansk Golf Union, Claus Mølholm, 28 89 51 39