Submitted by hkr on
Græs hagl

Svære betingelser - koldt og tørt forår

Så kom varmen endeligt! Men det har nu været et koldt og meget tørt forår og det sætter sine spor på landets golfbaner, som lige nu oplever udfordringer med en træg græsvækst.

Greenkeeperens største ønske er det samme som golfspilleren, nemlig at have greens i topform året rundt. Men når foråret kommer, og det stadig er koldt og tørt langt ind i maj, kan det være en udfordring at opretholde en jævn og ensartet overflade på greens.

Det kan derfor være en god idé at informere medlemmerne om de forskellige forhold som lige nu giver udfordringer. Jo mere information, jo mere accept af tingenes tilstand.

Den pt største udfordring er, at der flere steder i landet har været nattefrost helt op til for en uges tid siden og generelt blot været koldt. Det medfører mange steder, at græsset simpelthen ikke er kommet ordentligt i vækst, hvilket medfører, at evt. skader fra vinteren og det tidlige forår ikke lukkes. Temperaturudsving om foråret kan også føre til ujævn vækst, hvilket betyder, at græsset kan vokse ujævnt og dermed en ujævn overflade på greens. Det kan gøre det svært for spillerne at putte, da selv små ujævnheder jo som bekendt kan påvirke boldens bane.

Greenkeeperen kan også have svært ved at opretholde en passende fugtighed på greens om foråret. Hvis det er for tørt, kan græsset tørre ud og dø, og hvis det er for vådt, kan det føre til svamp og sygdomme, som kan beskadige græsset. Derfor er det også vigtigt at overvåge fugtighedsniveauet og justere vandingsplanen i overensstemmelse hermed.

For at optimere greens i et koldt og tørt forår er det vigtigt at have en god plan for vedligeholdelse og at justere denne plan i forhold til vejret. Der bruges derfor også teknologi som f.eks. fugtighedsmålere til at overvåge greens og få en bedre forståelse for deres tilstand.

Som golfspiller kan man også hjælpe. Det kan f.eks. være en god idé for baneudvalget eller greenkeeperne at tale med medlemmerne om hvordan de kan hjælpe med at opretholde greens i topform. F.eks. er det en stor hjælp, at golfspillere retter nedslagsmærker op.

Vi ved, at det kan være svært for medlemmerne at forstå, hvorfor greenkeepers kan have svært ved at få væksten i gang i et koldt og tørt forår, men det er helt sikkert, at landets greenkeepere gør deres bedste for at opretholde greens i topform året rundt.