Submitted by Anonymous (not verified) on
Santander DM august 2017 14-1200px.jpg

Udsatte runder i Danmarksturneringen: Vi nåede det!

I skrivende stund mangler vi kun at få afviklet én eneste holdkamp af alle de ca. 40-50 holdkampe, der blev udsat pga. af vejret i 3. spillerunde den 15. juni. Det er ualmindeligt godt gået, for det har ikke været noget let puslespil at få til at gå op.

Det var en særlig voldsom uvejrsdag, vi oplevede i juni, så Danmarksturneringsrunden blev hårdt ramt over hele landet og vi kan jo kun håbe, at vi fremad går fri for den slags uvejr på en dag, hvor så mange mennesker skal ud og spille golf.

Men det kan desværre også være noget, vi kommer til at opleve lidt oftere end tidligere – og så er det ekstra vigtigt, at vi fremover både ude i klubberne, holdkaptajnerne og os i Dansk Golf Union er godt klædt på til at håndtere den form for udsættelse af en holdkamp.

 

Hvad lærte vi?

 

 • HVIS det på nogen måde er muligt at spille kampen færdig på dagen, så gør det! Lad det være absolut 1. prioritet at få spillet færdigt, når uvejret er drevet over. Det kan betyde en del ventetid, medlemmer/greenfee gæster, der får aflyst deres tider og familieaftaler der må udskydes eller aflyses.

  Hvorfor? Fordi det kan være så utroligt svært at skulle finde en dag, som samtlige spillere på begge hold kan blive enige om. Og ja, så snart kampen har været sat i gang (holdsedlen er afleveret) – så ER det de samme spillere, der skal genoptage matchen.

 • Hvis spillet ikke kan genoptages samme dag, så find den nye spilledato med det samme. Lad de to holdkaptajner lede an og kig i klubbens kalender for ledige tidspunkter. Brug evt. tiden, mens I alligevel venter på opklaring i vejret.

  Hvorfor? Fordi I sparer en masse tid i tlf. og på mail på efterfølgende at skulle have fat på hinanden og blive enige om en ny dato.

 • Hvis I aftenen før eller tidligt om morgenen kan se, at det trækker op til at blive en voldsom uvejrsdag, så er det tilladt at flytte kampen i Golfbox til et andet tidspunkt og/eller dato. Men kun hvis begge holdkaptajner er enige om det og der er plads på hjemmeklubbens bane på det tidspunkt.

  Hvordan? Anmodning om flytning af kampen foregår via Golfbox på normal vis, men hvis det lige op til match datoen, så skriv også en mail til DGU (taw@dgu.org)

  Læs mere om hvordan man anmoder om flytning af kampe her.

 

Vi krydser fingre for, at vejret er med os i den kommende spilleweekend – god kamp til alle.

Sådan spilles kampe i Danmarksturneringen færdige, som blev udsat pga. dårligt vejr.