Submitted by hkr on
Junglegolf udstyr

Udstyret i junglen

Junglegolf spilles ikke alene på andre baner, end dem vi kender; også udstyret er tilpasset til målgruppen. På begge baner spilles der med SNAGjern (se billede nedenfor). SNAGjern er et golfjern i plastik, der er lettere at svinge og har et større køllehoved, så det er lettere at ramme bolden og få den op at flyve. Dette jern er lettere at håndtere og giver succesoplevelse fra første gang, man prøver at slå et golfslag. Juniorerne lærer intuitivt at ramme bolden i midten af køllehovedet. Med et SNAGjern er der ikke behov for at træne og fokusere en masse på teknik; oplevelsen af at ramme en bold, kommer helt naturligt, og derfor kan fokus være på leg og sjov, præcis som målgruppen har behov for. Ønsker nogle børn at spille med deres eget jern, er det selvfølgelig helt okay. Formålet er helt overordnet at udvikle og bevare lysten til golf.

Til junglegolf spilles der også med andre bolde. På krokodillebanen spilles der som udgangspunkt med floorball-bolde, og på gorillabanen spilles der med tennisbolde. De større bolde har ligesom jernene den fordel, at de er lettere at ramme, og derfor kan de være med til at øge antallet af succesoplevelser markant. De to forskellige slags bolde understøtter også en naturlig golfudvikling hos børnene. Floorball-bolde er i kraft af deres lille vægt og hullerne i bolden let påvirkelige af vinden. Derfor begynder spillerne uden at tænke over det at tage højde for vinden, når de slår. En tennisbold har en smule mere vægt bag sig og er dermed mulig at slå længere. Tennisbolden er derfor rigtig god at introducere, når barnet har styr på floorball-bolden og søger større udfordringer. Skiftet til tennisbolden vil ofte betyde at svinghastigheden øges.

 

Overblik over bolde, udstyr og målgrupper i Junglegolf
 

 

   

Bane

Bolde

Udstyr

Hvem

   
        Krokodillebanen Floorball-bold SNAGjern Nyeste og yngste       
  Gorillabanen Tennisbold SNAGjern Øvede  
           

 

Junglestien

Løve

For at komme sikkert igennem junglen, skal spillerne følge junglestien rundt på banen. Denne er markeret med små fodspor i jorden.

spor

 

 

Jungleterningen

Når juniorerne følger junglestien rundt på banen, møder de forskellige opgaver og udfordringer. Dette sker når jungleterningen kastes mellem hullerne (når man møder en junglekriger). Lidt ligesom når man spiller brætspil. Terningen viser enten en giraf eller en løve og herefter trækkes et kort med dette symbol. På kortet er der en øvelse i motorik og bevægelse, der er tilpasset målgruppens fysiske behov. Det er junglekrigeren der læser opgaven højt. Opgaverne i motorik og bevægelse indeholder for de yngste øvelser i at kravle, krybe, hoppe, hinke, løbe etc. (krokodillebanen). Til de ældste indeholder opgaverne derudover øvelser i styrke og fart (gorillabanen). Opgaverne er tilpasset spillets fortælling og univers. Alle opgaver har dermed en kort fortælling; et eksempel på dette kunne være: ”Tigeren sidder på spring, slip væk ved at hoppe på ét ben til det næste hul.”

 

Kort og terninger

 

Junglekrigerne

Junglekriger

Junglekrigerne er frivillige, der hjælper med, at juniorerne får en god dag. Junglekrigerne placeres på junglestien, hvor de har til opgave at hjælpe spillerne. Det vil sige, at de hjælper med, at juniorerne får kastet jungleterningen og hjælper dem med at klare øvelserne. For at spillet bliver en succes, skal man som junglekriger sørge for at leve sig ind i jungleuniverset.

Krokodillebanen kræver ca. 3 junglekrigere og gorillabanen kræver ca. 3 junglekrigere.

Rollen som junglekriger er vigtig, da disse både er garant for, at spillet forløber efter planen og, at juniorerne får en god oplevelse. Samtidig med, at juniorerne lærer at begå sig på en golfbane, lærer de naturligt om sikkerhed. Det er derfor også junglekrigerens opgave at sørge for, at sikkerheden er god. En anden opgave er at agere guide, hvis nogle børn kommer i tvivl. Junglekrigeren er den, man spørger, hvis junglen pludselig viser tænder, og noget uforudset dukker op.

 

 

 

Junglehulen

På begge baner er der en hule, der laves med et camouflagenet, som kan være en lille hyggekrog for børn, der har brug for en lille pause. Typisk vil en af junglekrigerne holde til her. Til jungletræf kan der også opstå lidt ventetid. Hvis dette sker, kan juniorerne bruge junglekrigerens hule til at hygge i, indtil der igen er plads på banen.

 

 

 

 

Gepard