Submitted by oha on
Paragolf_benamputeret.png

Regel 25 og EDGA Pass

Golf kan spilles næsten uanset funktionsnedsættelse, og der spilles med nogle få, yderligere lempelser i forhold til de almindelige Golfregler - Regel 25. Golfsportens eget handicap-system giver de aktive en unik mulighed for, at handicappede og ikke-handicappede kan spille sammen på stort set lige vilkår.

Regellempelser

Af praktiske årsager opdeler man golfspillere med handicap i forskellige grupper ud fra deres behov for forskellige lempelser af reglerne, nemlig: Blinde spillere, amputerede spillere, spillere, som bruger stokke eller krykker, spillere, som bruger mobilitetshjælpemidler, og spillere med udviklingshandicap/intellektuelt handicap - f.eks. Special Olympics-spillere. Enkelte handicapgrupper kan have særlige behov i forbindelse med udøvelse af denne idræt. For eksempel kan blinde/svagtseende og evt. udviklingshæmmede have brug for ledsager/caddie på banen, og andre kan have brug for særlige hjælpemidler som elektrisk kørestol, buggy, golfscooter eller tilpassede golfkøller.

De særlige lempelser, som gælder for visse handicapgrupper - f.eks. blinde/svagtseende og kørestolsbrugere - er indeholdt i Golfreglerne - Regel 25 - Tilpasninger for funktionshandicappede spillere.

 

Der vil som regel i turneringsbetingelserne blive krævet EDGA WR4GD Pass eller EDGA Pass som dokumentation for at kunne bruge Regel 25, medmindre spilleren har et tydeligt fysisk handicap (f.eks. manglende ekstremitet). Hvis turneringsledelsen ikke modtager den ønskede dokumentation, kan spilleren ikke anvende Regel 25, men kan deltage på de almindelige vilkår i Golfreglerne.

 

EDGA Pass

Det er en fordel at have et EDGA Pass således, at man til enhver tid kan dokumentere ret til at anvende Golfreglernes Regel 25 for sit spil. EDGA Pass er desuden nødvendigt i visse DGU turneringer med hensyn til ret til at anvende et golfkøretøj. Find flere oplysninger om EDGA Pass her.

Du kan også læse om R&A's og USGA's generelle vejledning til turneringsansvarlige.

Der kan være omkostninger (til læger/fysioterapeuter, mv.) forbundet med at dokumentere et handicap, som kvalificerer til at få et givent EDGA Pass.