Submitted by lfi on
Gode eksempler gode historier Golf

Shortgame i Roskilde

En af de klubber i Danmark, der er lykkedes bedst med at få integreret Short Game som en fast del af træningsmiljøet, er Roskilde Golf Klub.

I Roskilde er de 8 øvelser permanent optegnet, 44 dels på puttinggreen og dels på indspilsgreen. Klubbens cheftræner Lasse Frølich står selv for optegningen af banen, som skal gøres ca. hver 14. dag. Malingen der anvendes til at spraye med skader på ingen måde greens, og Lasse sørger for at afstemme med chefgreenkeeperen, at der ikke skal flyttes huller den kommende tid. Hver onsdag eftermiddag/aften igennem hele sæsonen afholdes der en Short Game konkurrence, hvor der kan hentes scorekort i proshoppen.

På en gennemsnitlig onsdag er der ca. 40 deltagere fordelt på alle aldersgrupper. Hver gang er der en frivillig fra udvalget, der er ansvarlig for at indsamle og indberette scores. Lasse uddyber: 

For mig er det dejligt at se, at det gode initiativ er blevet så godt modtaget af alle vores medlemmer. Lige så snart ringene er tegnet, og øvelserne er markeret, er der meget stor aktivitet på træningsbanen. Short Game har vist sig at kunne meget mere end at være en konkurrence aktivitet. Det bliver i ligeså høj grad brugt til helt almindelig træning, hvor folk hele tiden kan måle deres niveau og teste deres evner. Vi ser også, at det virker rigtig godt socialt, hvor væddemål om fadøl afgøres hver eneste aften.”